Campanie de vaccinare antirabică gratuită a câinilor și pisicilor, în Prahova

Campanie de vaccinare antirabică gratuită a câinilor și pisicilor, în Prahova

Acțiunea de vaccinare antirabică a câinilor și a pisicilor se desfășoară prin intermediul medicilor veterinari de liberă practică de la nivelul fiecărei localități, fiind asigurat cu titlu gratuit vaccinul antirabic și manopera de vaccinare.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Prahova anunță continuarea campaniei de vaccinare antirabică a câinilor și a pisicilor din gospodării.

„Campania de vaccinare antirabică se desfășoară cu titlu gratuit de medicii veterinari de liberă practică”, a precizat Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Separat, proprietarii de câini și de pisici pot solicita medicilor veterinari de liberă practică organizați sub forma cabinetelor medicale veterinare, vaccinarea pentru alte boli, cum ar fi parvoviroza, boala lui Carre, hepatita infecțioasa, leptospiroza.

Toate vaccinările suplimentare vaccinării antirabice sunt la inițiativa proprietarilor, aceștia urmând să suporte celelalte costuri de vaccinare (produs biologic utilizat, manopera, consultație, etc) și identificare prin microcipare.

În cazul câinilor care în campaniile de vaccinare anterioare au fost identificați prin microcipare, vaccinarea antirabică se realizează conform specificațiilor tehnice de realizare acțiunii, efectuarea vaccinării fiind înregistrată in RECS (registrul de evidență a câinilor cu stăpân).

*Contactează Redacția
Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Întreg articolul se poate găsi aici: https://www.observatorulph.ro/viata-prahovei/2583299-campanie-de-vaccinare-antirabica-gratuita-a-cainilor-si-pisicilor-in-prahova

Be the first to comment

Lasă un răspuns