Cod galben de vânt puternic și ploi în Prahova

Cod galben de vânt puternic și ploi în Prahova

ANM a emis un cod galben de vânt puternic și ploi abundente valabil în Prahova marți, 13 octombrie, între orele 9 și 21.

În intervalul menționat, vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 100…130 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali.

Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55…65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70…80 km/h.

În cea mai mare parte a țării temporar va ploua.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Notă: Marți, vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest și local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.

În cursul nopții de marți spre miercuri și pe parcursul zilei de miercuri, vor mai fi intensificări ale vântului în nord-vest și la munte, precum și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, îndeosebi pe crestele Munților Apuseni și ale Carpaților Orientali.

*Contactează Redacția
Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Întreg articolul se poate citi aici: https://www.observatorulph.ro/eveniment/2583399-cod-galben-de-vant-puternic-si-ploi-in-prahova

 » Pentru mai multe detalii apăsați aici ->

Be the first to comment

Lasă un răspuns