Noi măsuri adoptate la Galaţi pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus – Monitorul de Galati – Ziar print si online

Noi măsuri adoptate la Galaţi pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus – Monitorul de Galati – Ziar print si online

Instituţia Prefectului Judeţului Galaţi a anunţat că în urma şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galaţi, din data de 14 octombrie 2020, au fost adoptate noi măsuri la nivelul judeţului cu scopul prevenirii răspândirii a SARS-CoV-2, măsuri care au intrat în vigoare de joi, 15 octombrie, de la ora 00.00.
Astfel, CJSU Galaţi a adoptat următoarele:
„Art. 1 Se menţine la nivelul judeţului Galaţi coordonarea operaţională a Serviciul de Ambulanţă Judeţean Galaţi şi a serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă constituite la nivelul unităţilor administrative teritoriale din judeţul Galaţi de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “General Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi.
Art. 2 Se menţine la nivelul judeţului Galaţi coordonarea operaţională a Poliţiei Locale de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi.
Art. 3 Se menţine la nivelul judeţului Galaţi obligativitatea asigurării continuităţii activităţii centrelor rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice, centrelor rezidenţiale pentru copii şi adulţi, cu şi fără dizabilităţi, precum şi pentru alte categorii vulnerabile şi stabilirii programului de lucru al angajaţilor cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.
Art. 4 Direcţia de Sănătate Publică Galaţi va testa săptămânal personalul de îngrijiri care îşi desfăşoară activitatea în aşezămintele prevăzute la art. 3.
Art. 5 Se menţine la nivelul judeţului Galaţi obligaţia desfăşurării în regim permanent a activităţii tuturor centrelor operative pentru situaţii de urgenţă cu activitatea temporară, precum şi a Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Galaţi.
Art. 6 La nivelul judeţului Galaţi este obligatorie purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne.

 » Pentru mai multe detalii apăsați aici ->

Be the first to comment

Lasă un răspuns