Papa Francisc: „Mi-ar plăcea, aşa cum fac de obicei, să mă apropii de voi şi să vă salut, dar este mai bine să păstrez distanţa”

Papa Francisc: „Mi-ar plăcea, aşa cum fac de obicei, să mă apropii de voi şi să vă salut, dar este mai bine să păstrez distanţa”

Final neobișnuit miercuri, 14 octombrie, la audiența generală a Papei Francisc, unde acesta a evitat contactul apropiat cu credincioşii din Vatican, alegând să îi salute de la distanţă. 

„Vă cer iertare pentru că vă salut de departe, dar cred că dacă noi toţi, asemenea unor buni cetăţeni, am respecta recomandările autorităţilor, vom contribui la stoparea acestei pandemii. Mi-ar plăcea, aşa cum fac de obicei, să mă apropii de voi şi să vă salut, dar (…) este mai bine să păstrez distanţa”, a declarat suveranul cu prilejul audienţei sale generale de miercuri, organizată într-un mare auditorium din Cetatea Vaticanului

Suveranul pontif a explicat că „toată lumea se apropie şi se înghesuie” din momentul în care ajunge în proximitatea credincioşilor.

„Problema este că există pericolul contagierii. Astfel, purtând cu toţii mască şi păstrând distanţele, putem continua audienţele”, a mai adăugat Papa Francisc, care a intrat în auditorium printr-o uşă laterală situată departe de mulţime.

Vă amintim că Vaticanul a declarat luni, că 4 membri ai Gărzii Elveţiene au fost testaţi pozitiv cu COVID-19, weekendul trecut, însă fără să precizeze dacă aceştia au luat contact cu Papa Francisc. 

Întreg articolul se poate citi aici: https://www.emaramures.ro/papa-francisc-isi-cere-iertare-in-fata-credinciosilor-de-la-audienta-generala-mi-ar-placea-asa-cum-fac-de-obicei-sa-ma-apropii-de-voi-si-sa-va-salut-dar-este-mai-bine-sa-pastrez-distanta/

 » Pentru mai multe detalii apăsați aici ->

Be the first to comment

Lasă un răspuns