Un nou model de pavaj la Timisoara. Cum se amenajeaza ‘in chinuri’ aleile in parcul Civic. Foto | OpiniaTimisoarei.ro

Un nou model de pavaj la Timisoara. Cum se amenajeaza ‘in chinuri’ aleile in parcul Civic. Foto | OpiniaTimisoarei.ro

TIMISOARA. In toamna anului trecut, Primaria Timisoara iscalea contractul pentru reamenajarea Parcului Civic din centrul orasului, ce cuprinde 3 zone de spatii verzi: cel din spatele Hotelului Continental, cel din spatele Postei Mari catre Michelangelo, respectiv cel aflat intre bulevardul Bratianu si strada Eminescu.

Desi lucrarea trebuia sa fie gata in 6 luni, aceasta e inca departe de finalizare.

Dupa ce mult timp muncitorii au cam lipsit din teren, in zona parcului cuprins intre Posta Mare si Michelangelo se amenajeaza aleile. Acestea sunt de tip mozaic, in contrast puternic cu faimoasele trotuare sotron care marginesc deja de mai mult timp spatiul verde.

Cat priveste zona dintre copaci, deocamdata pot fi admirate santuri si mormane de pamant, aceasta dupa ce luni de zile s-a… lucrat la toaletarea arborilor.

Va reamintim, la 3 ani dupa ce a fost intocmita documentatia, in noiembrie 2019 s-a ajuns la deschiderea santierului. Castigatorul licitatiei a fost firma Elf Road SRL, iar contractul este de aproximativ 1,2 milioane euro.

Parcul de aproape 70.000 mp din inima Timisoarei trebuia sa-si schimbe infatisarea pentru anul 2021 cand orasul avea sa devina Capitala Culturala a Europei, inainte ca aceasta sa se amane pentru 2023.

Fantana arteziana cu diametrul de 4 metri

Conform proiectului, in cele trei spatii verzi trebuie montate zeci de banci noi, banchete circulare, pergole, dar si sadite mii de plante decorative, iar sistemul de iluminat extins si modernizat.

In Parcul Civic va fi construita si o fantana ornamentala cu diametrul de peste 4 metri, intr-o piateta din vecinatatea Salii 2 a Teatrului National.

Pe de alta parte, in parcul din spatele Postei Mari trebuie refacute locurile de parcare ce-l marginesc,

 » citește tot articolul pe OpiniaTimisoarei.ro

Be the first to comment

Lasă un răspuns